Кириленко так і не вніс до Ради закон про захист культурної спадщини Криму й Донбасу

Читать на русском
Віце-прем'єр так і не зареєстрував у парламенті законопроект, покликаний захистити культурну спадщину в окупованих Криму та Донбасі.
В'ячеслав КириленкоФото: РИА Новости Украина/Євген Котенко

В'ячеслав Кириленко провалив обіцянку зареєструвати в парламенті законопроект «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» в частині захисту культурної спадщини.

Відповідну обіцянку «Слово і Діло» зареєстровано 1 квітня 2016 року, причому тоді Кириленко (який на той момент іще обіймав посаду міністра культури) заявив, що виконана вона буде в найкоротші терміни.

Ці зміни до законодавства мали бути подані Міністерством культури, але, згідно з листом заступника міністра культури Тамари Мазур від 1 липня 2016 року, профільне відомство участі в підготовці та реєстрації законопроекту не брало. Його подали до парламенту народні депутати Максим Курячий і Михайло Гаврилюк. Своєю чергою, Мінкульт лише підготував експертний висновок до цього документу.

Оскільки В'ячеслав Кириленко все ще є членом Кабінету міністрів і, більше того, відповідає за гуманітарну сферу, «Слово і Діло» визнало цю обіцянку такою, що могла бути виконана в рамках службових повноважень політика, але була провалена.

Всього в досьє Кириленка 59 виконаних обіцянок зі 116, що дозволило йому посісти 6 місце в рейтингу відповідальності членів уряду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: