Нищук чи Кириленко: хто з міністрів культури є відповідальнішим?

Читать на русском

Слово і Діло порівнює відповідальність Євгена Нищука та В'ячеслава Кириленка на посаді міністра культури.

«Слово і Діло» вирішило порівняти відповідальність нинішнього міністра культури України Євгена Нищука та його попередника – В'ячеслава Кириленка.

В'ячеслав Кириленко обіймав посаду міністра культури з грудня 2014 до квіня 2016 року. На посаді глави Мінкульту він роздав 56 обіцянок. З них Кириленко виконав 30.

Зокрема, він домігся ухвалення законопроекту щодо квот на україномовні пісні в радіоефірі, представив на розгляд уряду законопроект про державну підтримку кінематографії в Україні. Також за час керівництва Кириленка відомство ініціювало спеціальну програму підтримки бійців АТО на 2016 рік.

10 обіцянок Кириленко на посаді глави Мінкульту провалив. Зокрема, Міністерство з 2016 року так і не запустило проект «Культурний ліфт». Також Кириленко, всупереч обіцянці, не оприлюднював на сайті Мінкультури проекти забудов, які можуть негативно вплинути на культурно-історичне середовище міст, і не подав у обіцяні терміни нову редакцію закону про охорону культурної спадщини.

Рівень відповідальності Кириленка на посаді міністра культури – 53%. Всього в активі міністра 110 обіцянок.

Євген Нищук у квітні 2016 року став міністром культури вдруге. «Слово і Діло» поки що зафіксувало лише 8 його обіцянок.

Нищук заявив, що до 13 травня у ВР буде поданий «Закон про кіно»Сказано 6 травня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

З них Нищук провалив дві: не подав до Ради закон «Про кіно» та не звернувся до Держуправління справами щодо зменшення орендної плати за малий зал палацу «Україна» для «Театру на Подолі».

Виконав Нищук 3 своїх зобов'язання. Так, міністр ще в 2014 році звільнив усіх своїх заступників, ініціював заборону демонстрації в Україні фільмів із російським актором Михайлом Пореченковим, а також застосував санкції до 14 російських діячів культури.

Рівень його відповідальності – 38%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: