ЗСУ знову зазнають великих втрат – Лисенко

Читать на русском
За словами Андрія Лисенка, за минулу добу на Донбасі загинули двоє українських військовослужбовців.

Речник Адміністрації Президента з питань АТО, полковник Андрій Лисенко заявив про втрати серед українських захисників на Донбасі.

Як передає «Слово і Діло», про це він повідомив сьогодні на брифінгу.

За словами Лисенка, також за минулу добу проросійські бойовики вперше за багато днів застосували проти ЗСУ реактивні установки «Град-П», також відомі як «Партизан». Це сталося пізно ввечері в Майорську, де ворог здійснив 2 запуски реактивних снарядів.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 6 липняСитуація на сході країни на 00:00 6 липня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Всього ж за минулу добу в результаті бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 10 – отримали поранення.

Щодо втрат серед бойовиків, то окупанти за вчорашній день втратили 8 осіб загиблими та 9 – пораненими. Найбільших втрат, за словами Лисенка, зазнав так званий «9-й полк» російсько-окупаційних військ. «Перебуваючи під сильним враженням після вивезення 5 трупів і 4 тяжкопоранених «колег», 8 новобранців «полку» самовільно залишили передові позиції та заявили про небажання воювати», - додав речник.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики самопроголошених республік 61 раз обстріляли Збройні сили України із забороненого Мінськими домовленостями озброєння. За словами Лисенка, практично щоразу українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: