ГПУ виявила рекордний арсенал зброї, вивезеної із зони АТО (ФОТО) (доповнено)

Читать на русском

Генеральна прокуратура виявила на базі полку Дніпро-1 рекордний арсенал зброї, що був незаконно вивезений із зони АТО.

Працівники Генеральної прокуратури України спільно із СБУ, прикордонниками та поліцією виявили на базі батальйону «Дніпро-1» рекордну кількість зброї, що була викрадена із зони проведення АТО.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГПУ.

Повідомляється, що зброя вивозилася із зони АТО як списана.

Україні недостатньо власної зброї для протистояння агресії – ТурчиновСекретар РНБО Олександр Турчинов зустрівся з очільником Департаменту державної безпеки Литви.

«Проведеними слідчими (розшуковими) заходами за місцем дислокації полку патрульної служби поліції особливого призначення «Дніпро-1» ГУ НП у Дніпропетровській області виявлено рекордну кількість зброї, боєприпасів і вибухових речовин, що незаконно зберігалися, й викрадені, вивезені із зони АТО як уже списане військове майно, яке використовувалося під час зіткнень із бойовиками терористичних організацій «ЛНР» і «ДНР», – повідомили в прокуратурі.

Згідно з повідомленням прес-служби, ГПУ продовжує проводити спецоперацію з метою подальшого вилучення зброї та боєприпасів, а також встановлення кола осіб, причетних до організації незаконного їх зберігання.

Пізніше в «Дніпро-1» прокоментували обшук та заявили, що вся наявна на складі зброя легально числиться на балансі полку, і була надана бійцям в ГУ Нацполіції. Дані обшуки вони назвали дискредитацією т.в.о. командира полку Олександра Рашевського, який балотується в парламент на довиборах по 27-му округу.

Нагадаємо, раніше в Міноборони розповіли, що з 2014 до 2016 року Збройні сили України отримали 1995 одиниць озброєнь і військової техніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: