Експерт пояснив, як РФ помстилася за продовження санкцій ЄС і США

Читать на русском
Андрій Новакекономіст

Обмеження транзиту українських товарів територією РФ – крок, який не має жодної економічної логіки.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Комітету економістів України Андрій Новак, аналізуючи інформацію про те, що РФ посилила обмеження на транзит українських товарів через свою територію.

«Цей крок має на меті продовження гібридної війни, яку Росія розв'язала проти України. Це скоріше відповідь на продовження санкцій ЄС та США проти Росії. Російському керівництву зараз потрібно було зробити якийсь жест для своїх громадян, відповідь на продовження санкцій. Тому РФ запустила новий виток санкцій проти України», – пояснює Новак.

Як підкреслив експерт, така відповідь РФ має створити ілюзію для російських громадян про те, що російська влада сильна, і якщо цивілізований світ виступає проти РФ, то вони покарають Україну.

За його словами, від будь-яких обмежень завжди страждають обидві сторони.

РФ розраховувала, що питання санкцій закриють – експертПолітолог поділився міркуваннями щодо ймовірності скасування санкцій проти РФ через останні події в міжнародній площині.

«Це завжди дзеркальні втрати для обох сторін. Скільки втратить Україна від цих обмежень, стільки ж втратить і російська економіка», – зауважив експерт.

При цьому він переконаний, що повної зупинки торгівлі з країнами Центральної Азії не буде.

«Суб'єкти господарювання шукатимуть обхідні шляхи та реєструватимуть товар походженням з іншої країни. Наприклад, із Білорусі чи Казахстану», – проаналізував Андрій Новак.

Як відомо, указ РФ розширює обмеження транзиту в Казахстан та Киргизстан. Додамо, що транзит вантажів з України через Росію був припинений із 4 січня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: