РФ розраховувала, що питання санкцій закриють – експерт

Читать на русском
Віктор Каспрукполітолог

В Кремлі сподівались, що в світі відбудуться події, які можуть порушити питання скасування санкцій.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Віктор Каспрук, аналізуючи питання продовження санкцій проти РФ у зв'язку з останніми подіями в міжнародній площині.

«Безумовно, в Росії від початку санкцій розраховували на ситуацію, коли на світовому рівні все складеться так, щоб скасувати їх. Але зараз цього не станеться. Можливо, це останнє ухвалення санкцій у такому форматі й, імовірно, ухвалять інший пакет санкцій, але в Європі не підуть на повну відмову від санкційної політики проти РФ, яка порушила всі домовленості, що були досягнуті на Ялтинській конференції в 1945 році», – переконаний Каспрук.

На його думку, всі сподівання Путіна, Лаврова та керівництва РФ на те, що Європа «заморозить» питання України, не мають підстав, але зараз багато залежить від дій українського уряду.

Штайнмайєр назвав умови поступового зняття санкцій з РФГлава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив, що ЄС може поступово відмовитися від санкцій, якщо Росія розпочне виконувати Мінські домовленості.

«Не потрібно забувати, що ніхто не буде рахуватися та говорити на рівних зі слабкою країною», – наголосив експерт.

Політолог Руслан Бортник переконаний, що питання санкцій та їх продовження від нас не залежить.

«Це європейська гра з Росією. Очевидно, що санкції продовжать на наступні півроку, але, скоріш за все, востаннє. Є ризик, що вже взимку вони будуть зняті. Вже є втома від нинішнього протистояння з Росією», – припускає експерт.

Як вважає політичний аналітик Марія Золкіна, нинішні санкції – це стримування РФ, але насправді готовності посилювати пакет санкцій в ЄС та США немає, а єдиним приводом для цього може бути повномасштабна ескалація конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, в Білому домі заявили, що Brexit жодним чином не позначиться на санкціях проти Росії.

Водночас канцлер Німеччини Ангела Меркель повідомила, що не бачить передумов для скасування санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: