ЄК допоможе Україні та РФ обговорити питання транзиту газу

Читать на русском
До вироблення тимчасових рішень потрібно приступати вже зараз, тому що взаємні претензії між Нафтогазом України та Газпромом будуть дозволені в Стокгольмському арбітражі не раніше 2017 року.
Марош Шефчович

Європейська комісія висловила готовність бути посередником у переговорах між Україною й Росією в узгодженні питань про постачання та транзит природного газу.

Про це повідомив віце-президент Єврокомісії з питань енергетики Марош Шефчович під час проведення «Українського енергетичного форуму», що проходить у Києві у вівторок, 1 березня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Єврокомісія сприятиме переговорам між двома сторонами, щоб забезпечити знаходження проміжних рішень щодо ставок газу в Україну», – сказав Марош Шефчович.

Марош Шефчович зазначив, що вже зараз необхідно приступати до узгодження тимчасових рішень, оскільки взаємні претензії між НАК «Нафтогаз України» і «Газпромом» будуть дозволені в Стокгольмському арбітражі не раніше 2017 року.

За його словами, ЄК готова запропонувати сторонам і свої послуги в забезпеченні допомоги в питанні транзиту газу через Україну, в тому числі й після 2019 року.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк пообіцяв, що у 2016 році НАК «Нафтогаз України» стане прибутковимСказано 5 лютого 2016 р.Статус обіцянки: Архів

Єврокомісар підкреслив, що Україна є важливою транзитною країною з транспортування природного газу з РФ до країн Євросоюзу. Більше того, така позиція є офіційною політикою Єврокомісії.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», РФ намагається підштовхнути своїх потенційних союзників до реалізації «Північного потоку-2».

Нагадаємо, що директор з правових питань національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Ярослав Теклюк оцінив збитки компанії після захоплення росіянами активів у Криму в 13,8 млрд грн лише за 2014 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: