СБУ взялася за перевірку організації Медведчука

Читать на русском
Служба безпеки України перевіряє, чи не причетний Український вибір Медведчука до сепаратизму.
Віктор Медведчук

Служба безпеки України перевіряє причетність організацій «Український вибір» Віктора Медведчука до сепаратистської діяльності.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Медведчук причетний до звільнення Савченко – ПорошенкоЛідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук був причетним до процесу звільнення українки Надії Савченко.

Повідомляється, що перевірка організації «Український вибір» здійснюється в рамках кримінального провадження від 25 квітня за фактами кримінальних злочинів за ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 1 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу.

В СБУ відзначили, що до них не надходили офіційні звернення від міністра юстиції Павла Петренка з проханням перевірити діяльність «Українського вибору».

Нагадаємо, в квітні Генеральна прокуратура почала досудове розслідування за зверненням народного депутата Андрія Левуса щодо антидержавної діяльності лідера політичної партії «Український вибір» Віктора Медведчука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: