Суд заблокував рахунки «Укргазвидобування»

Читать на русском
Заходи по блокуванню рахунків були зроблені в зв'язку з розкраданням в 2010-2014 роках посадовими особами коштів з Укргазвидобування шляхом продажу газу за заниженими цінами компаніями, що працюють за договорами про спільну діяльність.

Печерський районний суд Києва наклав арешт на кошти державної компанії ПАТ «Укргазвидобування» за позовом Генеральної прокуратури України.

Гроші компанії перебувають у банку Інвестицій та заощаджень, який належить бізнес-партнерам по групі WOG, повідомляє «Слово і Діло».

У рішенні суду йдеться про те, що арештована лише видаткова частина коштів «Укргазвидобування» (крім коштів на заробітні плати працівникам – Ред.). Сума коштів не вказується.

Заходи з блокування рахунків були вжиті в зв'язку з розкраданням в 2010-2014 роках посадовими особами коштів з «Укргазвидобування» шляхом продажу газу за заниженими цінами компаніями, що працюють за договорами про спільну діяльність.

Серед цих компаній значаться ТОВ «Фірма ХАС», «Карпатигаз», «Надра геоцентр», «Цефей», ТОВ «НВФ «Техпроект ВКФ Діон»,«Фаворит Систем», «Кувейт Енерджі Юкрейн Природні ресурси+», «Карпатнадраінвест».

ГПУ також підозрює, що керівництво «Укргазвидобування» в 2010-2014 роках реалізовувало природний газ компаніям, які мають ознаки фіктивності за ціною, значно нижчою за ринкову.

В «Укргазвидобуванні» розкрили плани з нарощування внутрішнього видобутку газуПАТ «Укргазвидобування» планує наростити внутрішній видобуток природного газу завдяки його інтенсифікації через збільшення кількості операцій із гідророзриву пласта й капітального ремонту свердловин.

«Надалі підконтрольні покупці газу продавали його промисловим споживачам за ринковою ціною та отримували значний незаконний прибуток, а держава в особі «Укргазвидобування» зазнала збитків у сумі понад 100 млн грн», – йдеться в рішенні суду.

До червня 2015 року керівником «Укргазвидобування» був Сергій Костюк, близький до групи «Континіум» покійного Ігоря Єремеєва та Степана Івахіва, а також впливового депутата від «БПП» Ігоря Кононенка. За часів колишнього керівництва «Укргазвидобування» розмістило в Банку інвестицій і заощаджень депозит на суму 373,1 млн гривень, розірвати який компанії в подальшому не вдалося.

Нагадаємо, що 11 травня в центральному офісі «Укргазвидобування» були проведені обшуки та вилучення документів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: