Європі не до України: як Порошенко з'їздив до Брюсселя?

Читать на русском
Руслан Бортникполітолог

Очевидно, що візит не був успішним і будь-яких домовленостей не досягнуто.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів Директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики, політолог Руслан Бортник, аналізуючи візит Президента України Петра Порошенка до Брюсселя для консультацій із вищим керівництвом Євросоюзу.

«Ймовірно, що в ході візиту порушувалися три ключові для України теми, які стоять сьогодні на порядку денному: фінансова підтримка ЄС, нова політика щодо санкцій проти РФ і наслідки Brexit для безвізового режиму. Очевидно, що прориву в переговорах не відбулося», – констатував політолог.

Як припустив експерт, сьогодні є втома від України, Європа закривається на внутрішніх проблемах та відіграє меншу роль у зовнішніх питаннях.

«Безумовно, Президента має побоювання не опинитися крайнім на тлі внутрішніх проблем, щоб Європа не послабила свої переговорні позиції з Росією та США», – підкреслив він.

Петро ПорошенкоНародний депутат України

Як зазначив політолог, питання безвізового режиму для України, скоріш за все, затягнеться, а санкції РФ продовжать до осені, але існує ризик, що в такому вигляді їх продовжать востаннє.

«Питання України, якщо говорити об'єктивно, вже відійшло навіть не на другий план, а ще далі. Перш за все Європу хвилюють тероризм, Brexit та міграційний криза», – проаналізував Руслан Бортник.

Нагадаємо, в Брюсселі 27 червня пройшли політичні консультації високого рівня за участю керівництва України та Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: