Підозрюваного в розгоні Майдану колишнього київського міліціонера взяли під домашній арешт

Читать на русском
Генпрокуратура України повідомила про підозру колишньому керівнику управління громадської безпеки МВС в Києві в розгоні Євромайдану й залишила його під домашнім арештом.

Генеральна прокуратура України підозрює керівника управління громадської безпеки МВС в місті Києві, який працював на цій посаді в 2013-2014 роках, в організації розгону масових акцій протесту в кінці 2013 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГПУ.

Зокрема, колишньому правоохоронцю інкримінують застосування спецзасобів і насилля з боку представників внутрішніх військ до мітингувальників 1 грудня 2013 року на вулиці Банковій.

«Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України повідомив про підозру колишньому керівнику управління громадської безпеки ГУ МВС України в Києві, якому інкримінується організація шляхом надання свідомо незаконного наказу застосування 01.12.2013 р на вул. Банковій у Києві працівниками спецпідрозділу «Беркут» і військовослужбовцями внутрішніх військ МВС України спеціальних засобів і фізичного насильства до учасників акції протесту та журналістів, у результаті чого завдано тілесних ушкоджень понад 29 мітингувальникам і 22 представникам засобів масової інформації, що призвело до тяжких наслідків...», – йдеться в повідомленні ГПУ.

ГПУ затримала чотирьох «беркутівців», підозрюваних у вбивствах на МайданіСлідчі Генеральної прокуратури затримали чотирьох «беркутівців», які брали участь у побитті та вбивствах активістів Євромайдану 18 лютого 2014 року.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом, повідомили в ГПУ.

В прокуратурі прізвище високопоставленого міліцейського чиновника не називають, проте відомо, що вказане управління в ГУ МВС Києва станом на кінець 2013 року очолював Петро Федчук.

Нагадаємо, днями начальник департаменту спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк назвав кількість обвинувальних вироків, винесених у справах, що стосуються Революції Гідності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: