У Криму до 10 років ув’язнення засудили учасника Євромайдану

Читать на русском
Кримському суду виявилося достатньо непрямих доказів, щоб засудити євромайданівця-жителя Київської області за напад на працівників спецпідрозділу Беркут.
Андрій Коломієць

Кримський суд засудив до 10 років ув’язнення учасника Революції Гідності в Києві, жителя Київської області Андрія Коломійця.

Йому інкримінують напад на працівників спецпідрозділу «Беркут» у столиці, пише «Слово і Діло» з посиланням на правозахисників Crimean Human Rights Group.

«Суд погодився з усіма звинуваченнями, висунутими прокуратурою РФ Коломійцю, й засудив його до 6 років за нібито напад на працівників «Беркуту» в Києві під час подій на Майдані, і ще до 4 – за нібито виявлені в нього наркотики», – йдеться в повідомленні кримської правозахисної групи в Facebook.

Порошенко дозволив іноземцям служити в ЗСУ за контрактомПрезидент Петро Порошенко підписав указ №248/2016 «Про Положення про проходження військової служби у Збройних силах України іноземцями та особами без громадянства».

Адвокат українця в суді надав документи з Генеральної прокуратури України про те, що «беркутівців», напад на яких інкримінують Коломійцю, немає в списку постраждалих правоохоронців на Майдані Незалежності у 2013-2014 роках, а сам підсудний на території України не є фігурантом таких справ.

Своєю чергою, як повідомляють у Crimean Human Rights Group, сторона звинувачення надала лише фото нібито обгорілої форми працівників «Беркута».

Затримали Коломійця в травні 2015 року на території Кабардино-Балкарії за підозрою у зберіганні наркотиків. Адвокат українця також навів докази сумнівності цього звинувачення, однак суд не взяв їх до уваги.

Нагадаємо, сьогодні голова СБУ Василь Грицак заявив, що його відомство готується до обміну Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: