ГПУ затримала чотирьох «беркутівців», підозрюваних у вбивствах на Майдані

Читать на русском
Слідчі Генеральної прокуратури затримали чотирьох беркутівців, які брали участь у побитті та вбивствах активістів Євромайдану 18 лютого 2014 року.

Слідчі Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ затримали чотирьох колишніх працівників батальйону особливого призначення «Беркут» ГУ МВС України в Харківській області.

Колишні «беркутівці» підозрюються у вбивствах активістів Євромайдану та завданні тяжких тілесних ушкоджень, повідомляє «Слово і Діло».

Прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган зауважила, що вказані особи працюють у Національній поліції України.

У ГПУ розповіли, хто керував «Беркутом» під час ЄвромайдануГенпрокуратура зібрала достатню доказову базу проти колишніх бійців спецпідрозділу МВС «Беркут», у тому числі колишнього командира Дмитра Садовника.

Так, 18 лютого 2014 року під час заворушень на вулиці Інститутській, у Кріпосному провулку та на вулиці Грушевського підозрювані використовували проти активістів спеціальні засоби, чим завдали тяжких тілесних ушкоджень 35 громадянам. Крім того, ними були скоєні замахи на умисне вбивство двох і більше осіб. Одному підозрюваному інкримінується скоєння під час цих подій вбивства одного активіста.

Всім підозрюваним за клопотанням прокурора судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Крім того, слідчими ГПУ проведено низку обшуків, під час яких за місцем проживання підозрюваних виявлено та вилучено зброю та боєприпаси до неї, інші предмети та речі, які мають доказове значення під час досудового розслідування у кримінальному провадженні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: