Кабмін визначив повноваження Міністерства з окупованих територій

Читать на русском
В основні завдання Міністерства належить формування та реалізація державної політики з питань Криму та непідконтрольних владі територій Донецької та Луганської областей.

Уряд України визначив сферу діяльності Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Про це йдеться в положенні про Міністерство, затвердженому постановою №376 від 8 червня та оприлюдненому 29 червня на сайті уряду, передає «Слово і Діло».

До основних завдань Міністерства належить формування та реалізація державної політики з питань Криму та непідконтрольних владі територій Донецької та Луганської областей із подальшою їх реінтеграцією в єдиний конституційний простір України.

Відомство також сприятиме реалізації прав і свобод переселенців, створенню умов для добровільного повернення таких осіб до залишеного місця проживання або інтеграції на новому місці проживання в Україні.

До його функцій належить координація надання гуманітарної допомоги цивільному населенню під час збройних конфліктів, розвиток освіти, відновлення та розвиток Донецької та Луганської областей. У тому числі національно-культурних, освітніх потреб, розвитку етнічної самобутності корінних народів і національних меншин, які проживають на тимчасово окупованій території України.

Раніше заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука підписав лист-погодження на звернення депутатів Маріупольської міськради про відновлення роботи аеропорту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: