Меркель прокоментувала ймовірність виборів на Донбасі

Читать на русском
Питання безпеки на Донбасі досі не вирішене, тому говорити про проведення там виборів найближчим часом не доводиться.
Володимир Гройсман і Ангела МеркельФото: facebook.com/volodymyrgroysman

Питання безпеки на Донбасі досі не вирішене, тому говорити про проведення там виборів найближчим часом не доводиться.

Таку заяву після зустрічі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом зробила канцлер Німеччини Ангела Меркель, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Вибори не можуть відбутися з об'єктивних причин: просто на Донбасі небезпечно», – констатувала Меркель.

Крім того, вона наголосила на незмінності курсу Німеччини щодо підтримки України в питанні вирішення конфлікту на сході країни і забезпечення умов, які необхідні для проведення там виборів.

У свою чергу Гройсман зазначив, що не може бути різних підходів до стандартів проведення виборів в Україні та інших європейських країнах, оскільки це має відбуватися тоді, «коли є абсолютна відкритість і можливість прийти і вільно зробити свій вибір».

«Якщо ви подивитеся на те, що відбувається на Донбасі, то ви побачите, що з боку Росії та її бойовиків ми щодня маємо близько 50 обстрілів», – розповів український прем’єр.

Резюмуючи, Гройсман наголосив, що проведення виборів на Донбасістане можливим лише після виконання російською стороною умов Мінських угод і встановлення миру.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: