Українцям пояснили, скільки Євросоюз розглядатиме надання безвізового режиму

Читать на русском
Перші обговорення питання вже відбулися в Комітеті ЄП у закордонних справах і на рівні робочих груп Ради ЄС.
Микола Точицький

Посол України в Євросоюзі розповів, які бюрократичні процедури повинні пройти перед тим, як наші громадяни отримають можливість подорожувати Шенгеном без віз.

Про це посол України в ЄС Микола Точицький розповів в інтерв'ю агентству «Укрінформ», повідомляє «Слово і Діло».

«Слід враховувати, що для прийняття остаточного рішення в інститутах ЄС повинні бути пройдені всі формальні бюрократичні процедури. Це, зокрема, розгляд питання в робочих групах Ради ЄС та на рівні постійних представників, проходження питання через відповідні комітети Європарламенту і узгодження остаточного рішення між ЕП, Єврокомісією та Радою ЄС», – пояснив посол.

Точицький наголосив, що цей процес продовжиться не менше, ніж пів року.

«У той же час, ми активно працюємо з інститутами ЄС, з метою максимального прискорення ходу розгляду цього питання», – каже він.

Європарламент прискорить скасування віз для УкраїниЄвропейський парламент почне розглядати надання безвізового режиму для громадян України вже сьогодні.

За його словами, перші обговорення питання вже відбулися в Комітеті ЄП у закордонних справах і на рівні робочих груп Ради ЄС.

«Наші європейські партнери підтверджують, що створювати зайві затримки і висувати додаткові передумови ніхто не збирається. Тому розраховуємо, що ключові рішення будуть прийняті вже на початку нового політичного сезону», – зазначив Точицький.

Раніше говорилося, що Україна вже перебуває на фінішній прямій у отриманні безвізового режиму з Євросоюзом. Однак цей процес гальмує міграційна криза в Європі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: