Зустрічі НАТО-Росія до Варшавського саміту не буде – Столтенберг

Читать на русском
Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив про скасування запланованої раніше зустрічі ради Росія-НАТО.
Єнс Столтенберг

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що зустріч ради Росія-НАТО, запланована перед Варшавським самітом, не відбудеться.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Associated Press.

Генсек НАТО пояснив посилення Альянсу на сходіГенеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав причину зміцнення оборони на східних рубежах Альянсу.

За словами генсека, Альянс не може здійснити своє бажання зустрітися з представниками російського уряду до саміту НАТО, який пройде 8-9 липня у Варшаві. Метою зустрічі Столтенберг назвав запобігання непорозумінням і прорахункам, а також спробу знизити напруженістьу відносинах із Москвою.

«Я не впевнений, чи це можливо. Але, сподіваюся, ми зможемо зустрітися найближчим часом після саміту. Зараз ми перебуваємо в діалозі з Росією з питань порядку денного про умови», – заявив генсек НАТО.

Своєю чергою, в російській місії НАТО повідомили, що «відбуваються робочі контакти між місією й НАТО про умови зустрічі РРН, в тому числі й на сьогоднішній день».

Повідомляється, що в квітні міністри закордонних справ країн-членів Альянсу попередньо домовилися з російськими дипломатами про зустріч перед Варшавським самітом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: