Райс: напруженість між РФ і США збережеться до розв'язання українського питання

Читать на русском
Барак Обама сподівається, що Мінські домовленості будуть втілені в життя до кінця його президентського терміну.
Сьюзан Райс

Радник президента США з питань нацбезпеки Сьюзан Райс зазначила, що поліпшення двосторонніх відносин між Москвою та Вашингтоном залежить від виконання Росією Мінських домовленостей.

На думку Райс, напруженість між двома країнами збережеться доти, доки українська проблема не буде вирішена, пише «Слово і Діло» з посиланням на Washington Post.

«Напруженість у наших відносинах із Росією в широкому плані зберігатиметься до рішення певною мірою української проблеми, санкції США та Європи до цього будуть продовжені», – заявила радник американського президента в інтерв'ю виданню.

Чи може Франція в односторонньому порядку зняти санкції з РФ?Політолог проаналізував дві позиції Заходу. Зокрема, Сенат Франції розгляне резолюцію про зняття санкцій із РФ, а США готові їх посилити.

Райс також зазначила, що, на думку Обами, це питання можна вирішити до завершення його президентського терміну, тобто до листопада поточного року.

«Це те питання, яке можна вирішити до кінця терміну роботи нинішньої адміністрації, якщо росіяни продемонструють на практиці достатню політичну волю... Ми сподіваємося, що Росія хоче вирішення цієї проблеми, й у нас є підстави вірити в те, що вони можуть це зробити, а також у те, що в нас є час, засоби та інструменти для цього», – зауважила вона.

Тим часом, США продовжують переговори з Росією в тих питаннях, в яких вона є ключовим гравцем, – щодо іранської атомної програми, Сирії, Афганістану та Північної Кореї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: