Чи протягне ВР закон про вибори на Донбасі до кінця сесії? Експерт

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

Скоріш за все, дата 14 липня обумовлена тим, що це фактично останній пленарний день Ради цієї сесії, але вельми сумнівно, що таке голосування можливе.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Дяденко, аналізуючи заяву нардепа від «Самопомочі» Романа Семенухи про те, що 14 липня у ВР планують ухвалити закон про вибори на Донбасі.

«Дуже складно буде зібрати голоси та утримати депутатів до 14 липня. Це фактично кінець сесії й багато депутатів роз’їдуться достроково», – пояснив Дяденко.

Крім того, за його словами, навіть якщо говорити, що голоси під цей законопроект будуть брати у інших фракцій, навіть «Опоблоку», зібрати потрібну кількість буде складно.

Чим обернуться для України «особливий статус» і вибори на Донбасі?Політолог проаналізував, із чим може бути пов'язане погіршення ситуації в зоні АТО, й припустив, чого добивається РФ.

Другий бік у цій ситуації, як пояснив експерт, звичайно, в тому, що ухвалення цього законопроекту очікують від України й це вимога «мінського формату».

«Інше питання, що ухвалення законопроекту та його реалізацію потрібно розмежувати», – підкреслив політолог.

Водночас, як зазначив експерт, зараз Україна як об'єкт міжнародної політики є ослабленою через низку суб'єктивних та об'єктивних причин і повноцінну відсіч, в тому числі можливій військовій агресії, ми дати не зможемо.

Додамо, що 17 березня 2015 року Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що вибори на сході України пройдуть за українським законодавством у процесі, який чітко відповідає міжнародним стандартам, у тому числі й стандартам ОБСЄ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: