Чи буде вторгнення РФ на Донбас у червні? Прогноз експертів

Читать на русском
Ігор Лосєввійськовий експерт

Зважаючи на слабку позицію української влади щодо реформування та укріплення української армії, наступ є цілком імовірним.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий історик, експерт із військових питань Ігор Лосєв, аналізуючи заяву Дмитра Тимчука про те, що в «ДНР» ведуть підготовку до наступу наприкінці червня.

«Ненормальною є ситуація, коли наші військові фактично мають сидіти під російськими снарядами та чекати, що їх вб'ють, не відповідаючи на агресію. Логіка війни проста: якщо не атакуєш ти, атакують тебе. Тим більше, Москва переконалася, що позиціями Заходу можна нехтувати, а значить можна діяти нахабніше та активніше», – вважає Лосєв.

Як наголосив експерт, уже зрозуміло всім, окрім людей, які ухвалюють рішення, що Росія визнає та розуміє лише силу.

«За два роки влада не зробила простого висновку: будь-яка демонстрація пасивності та миролюбства лише збуджує Росію на агресивні дії, а воювати буде не «ДНР», якої не існує, а російська армія з наклеєною абревіатурою «Л/ДНР», – констатував він.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє негайно оголосити мобілізацію, якщо ситуація на Донбасі загостритьсяСказано 20 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Водночас військовий експерт В'ячеслав Білоус схильний вважати, що наші політики самі загострюють ситуацію, пророкуючи масштабні бойові дії, та заявами про те, що РФ готується до вторгнення.

«Керівництво РФ розуміє, що дешевих грошей та запозичень на зовнішньому ринку вони не отримають, навіть якщо кон'юнктура на паливно-енергетичному ринку зміниться до позитивної динаміки. Тому дії РФ – це постійний блеф, розрахований на страх», – пояснив експерт.

Як відомо, Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що негайно оголосить мобілізацію за умови загострення ситуації на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: