У НАТО прокоментували активізацію бойовиків на Донбасі

Читать на русском
У Росії особлива відповідальність, тому що вона продовжує підтримувати сепаратистів на сході України, надаючи їм зброю. Ми повинні забезпечити, щоб РФ вивела техніку та зброю на виконання Мінських угод.
Йенс Столтенберг

Генсек НАТО Єнс Столтенберг стурбований зростанням кількості випадків порушення режиму припинення вогню на сході України.

Про це Столтенберг заявив на прес-конференції в понеділок у Брюсселі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми глибоко стурбовані порушеннями режиму припинення вогню, що тривають. Ми також стурбовані числом загиблих у ході бойових дій на сході України», – сказав він.

Генсек Альянсу привітав зусилля Франції та ФРН щодо зміцнення та виконання Мінських угод.

НАТО розпочало широкомасштабні навчання в країнах БалтіїНа полігоні Адажі в Латвії почався перший етап міжнародних військових навчань Saber Strike, які проходять на території країн Балтії з 27 травня по 13 червня.

«У Росії особлива відповідальність, тому що вона продовжує підтримувати сепаратистів на сході України, надаючи їм зброю. Ми маємо забезпечити, щоб РФ вивела техніку та зброю на виконання Мінських угод. Тут є можливість мирного вирішення цієї проблеми», – підкреслив Столтенберг.

Сьогодні в НАТО заявили, що розглянуть можливість надання додаткової допомоги Україні та Грузії для підтримки стабільності на східному фланзі Альянсу.

Як повідомлялося раніше, зміцнення східних кордонів НАТО стабілізує євроатлантичний безпековий простір та допоможе стримати будь-яку подальшу російську агресію.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: