Експерт розповіла, що змусить Захід посилити санкції проти РФ

Читать на русском
Марія Золкінаполітичний аналітик

Зараз вплинути на Росію без запровадження нових санкцій неможливо.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла політичний аналітик Марія Золкіна, аналізуючи санкційну політику Заходу щодо РФ через агресію в Україні.

«Санкції, безумовно, мають певний ефект, але це не означає, що вони змусять Росію виконувати «Мінськ» чи піти на демократичні стандарти врегулювання конфлікту на Донбасі», – констатувала аналітик.

Як пояснила Золкіна, нинішні санкції – це стримування РФ. Вони можуть зробити Росію, можливо, більш договороздатною в середньостроковій перспективі, але примусити РФ виконати «Мінськ», відмовитися від шантажу та ескалації конфлікту на Донбасі нинішній пакет санкцій не зможе.

За її словами, зараз РФ розуміє, що насправді готовності посилювати пакет санкцій в ЄС та США немає, а єдиним приводом для цього може бути повномасштабна ескалація на фронті.

Які санкції ЄС по-справжньому можуть зруйнувати економіку РФ?Економіст проаналізував заяву міністра фінансів РФ про те, що РФ вже не відчуває впливу санкцій, а точка спаду подолана в середині 2015 року.

«Нинішня неспокійна ситуація не виглядає для ЄС і США такою, щоб збільшувати санкції. Звичайно, вони розуміють, що це не режим тиші, війна триває, але ця ситуація ще не є достатнім аргументом, щоб посилити санкції», – підкреслила Золкіна.

На її думку, найбільший вплив мають ті санкції, що стосуються фінансово-кредитних вливань, оскільки зараз це під забороною.

«Жодних довгострокових кредитів з-за кордону РФ брати не може. Ця частина санкцій б'є найбільше по їхній економіці», – відзначила експерт.

За її словами, зараз зусилля РФ спрямовані на те, щоб до кінця 2016 року була готовність послабити санкції.

Додамо, що декілька днів тому, Сенат Франції прийняв резолюцію про зняття санкцій із РФ, але відомо, що резолюція носить рекомендаційний характер.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: