У Раді пропонують повернути до держвласніості Києво-Печерську та Почаївську лаври

Читать на русском
Народні депутати України пропонують повернути у власність держави Києво-Печерську та Почаївську лаври.
Почаївська лавра

У Верховну Раду народними депутатами подано законопроект про повернення до державної власності комплексів Києво-Печерської та Почаївської лавр.

Як повідомляє «Слово і Дело», про це йдеться в проекті відповідної постанови.

Сам текст документа поки відсутній на сайті Верховної Ради, проте деякі ЗМІ вже опублікували проект постанови.

Бойовики обстріляли з артилерії церкву на Донеччині – штаб АТОБойовики з так званих республік під час обстрілу церкви на Донецькій області застосували заборонену Мінськими домовленостями артилерію.

Законопроектом пропонується внести зміни до законів «Про охорону культурної спадщини» та «Про свободу совісті та релігійні організації». Зміни ці передбачають заборону на приватизацію цих об'єктів і переведення їх до державної власності.

Крім змін до законів, нардепи пропонують ухвалити постанову про реєстрацію державного права власності на Києво-Печерську та Почаївську лаври, а також про клопотання до ЮНЕСКО про включення Почаївської лаври до списку об'єктів всесвітньої спадщини. Також Почаїв пропонується повернути до складу Кременецького національного заповідника.

Цим документом нардепи також хочуть надати рівне право доступу до користування Печерською лаврою для всіх релігійних організацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: