У Кремлі прокоментували обмін Солошенка та Афанасьєва

Читать на русском
Обмін полоненими між РФ та Україною жодним чином не пов'язаний із Мінськими домовленостями, це була так звана гуманітарна акція.
Дмитро Пєсков

Обмін полоненими між Російською Федерацією та Україною жодним чином не пов'язаний із Мінськими домовленостями, це була так звана «гуманітарна акція».

Такими словами прокоментував обмін Юрія Солошенка та Геннадія Афанасьєва прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство «ТАСС».

«Це абсолютно гуманітарний обмін, який не має стосунку до реалізації Мінських домовленостей. Я б у цій ситуації будь-який зв'язок із Мінськими домовленостями виключив, тому що в Мінських домовленостях, навіть якщо їх не дуже уважно прочитати, йдеться зовсім про інші категорії громадян», – заявив він.

За словами Пєскова, доля майбутніх обмінів полоненими повністю залежить від рішень Володимира Путіна. Він додав, що процедури переговорів щодо обміну ведуться зі спецпредставником президента України з гуманітарних питань у Тристоронній контактній групі Віктором Медведчуком.

Обмін чи акт доброї волі РФ: експерт прокоментував повернення СавченкоПолітичний експерт поділився міркуваннями з приводу перспективи обміну Надії Савченко на ГРУшників та можливості варіанту подвійного помилування.

«Контакти, безумовно, здійснюються, вельми активно працюють представники України з гуманітарних питань, Віктор Медведчук, тому переговори йдуть щодо різних кандидатур», – зазначив Пєсков.

Нагадаємо, вчора, 14 червня, відбувся обмін Юрія Солошенка та Геннадія Афанасьєва на двох сепаратистів з Одеси – Олену Глищінську та Віталія Діденка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: