Обмін Афанасьєва та Солошенка: соцмережі обговорюють повернення українців

Читать на русском

14 червня стало відомо, що українці Геннадій Афанасьєв та Юрій Солошенко повернуться в Україну до кінця дня. Соцмережі відреагували на довгоочікуване повернення.

Сьогодні вранці в ЗМІ з'явилася інформація про те, що українські політв'язні Геннадій Афанасьєв та Юрій Солошенко, які утримувалися в Росії, до кінця дня повернуться додому. Пізніше цю інформацію підтвердив Президент України Петро Порошенко.

Глава держави оприлюднив фото українців на борту літака разом зі своїм прес-секретарем Святославом Цеголком і першим віце-спікером Верховної Ради Іриною Геращенко.

Обмін Афанасьєва та Солошенка, як і нещодавнє повернення Надії Савченко, викликав масу коментарів у соціальних мережах. «Слово і Діло» обрало найцікавіші з них.

Почесний консул Ізраїлю в Західному регіоні України Олег Вишняков на своїй сторінці у Facebook написав, що сьогодні твориться справжня історія та нагадав обставини затримання українців.

Народний депутат України Борислав Береза заявив, що повернення Афанасьєва та Солошенка на Батьківщину – це один із найважливіших проявів турботи держави про громадянина.

Коли інформація про обмін з'явилася в ЗМІ, всі вважали, що українців обміняють на двох громадян Російської Федерації, яких звинувачують в участі в заворушеннях 2 травня 2014 року в Одесі. Однак пізніше стало відомо, що Росії видадуть громадян України родом з Одеси, яких звинувачують у сепаратизмі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: