НАТО має намір розширити присутність у Чорному морі

Читать на русском
Генеральний секретар НАТО заявив, що Альянс посилить присутність у Чорному морі за рахунок Румунії.
Єнс Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс має намір розширити свою присутність у Чорному морі.

Як передає «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода», про це він повідомив сьогодні в Брюсселі на зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО.

За словами генсека, Альянс уже збільшив свою присутність у регіоні, проте розглядає можливість посилити свої позиції в Чорному морі.

Україна розраховує на поставки летального озброєння з НАТО – спікер ВРГлава Верховної Ради на міжпарламентському раді Україна-НАТО нагадав колегам із Північноатлантичного Альянсу про те, що Україна розраховує на їхню допомогу.

«Ми вже збільшили нашу присутність, зокрема, в плані патрулювання повітряного простору, присутності морських сил, тренування в цих водах. Але ми дивимося, що ще ми могли б зробити», – сказав Столтенберг і додав, що з цього приводу ведуться переговори з Румунією, яка є членом НАТО й має вихід до Чорного моря.

«Ми обговорюємо пропозицію Румунії, яка заявила про готовність забезпечити місце розташування для бригади, яка займалася б організацією активності НАТО в цьому регіоні», – зазначив генсек Альянсу.

Нагадаємо, вчора Столтенберг заявив, що стурбований зростанням кількості випадків порушення режиму припинення вогню на сході України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: