Експерт: для Луценка справа «чорної бухгалтерії» може стати своєрідним судом над «Партією регіонів»

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

Складно прогнозувати, чи буде судовий вирок у цій справі, враховуючи, що є питання з приводу того, наскільки фаховим буде підхід.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний експерт Андрій Дуда, аналізуючи розслідування «чорної бухгалтерії» «Партії регіонів» та допит у справі членів ЦВК.

«Саме на допитах в більшості випадків збирається вся доказова база, тому той факт, що сьогодні за цим провадженням вони є, має дати певний матеріал, але питання, по-перше, в тому, хто «розколеться», а по-друге, якби це робилося значно тихіше та не так показово, то ефективність була би кращою», – розмірковує Дуда.

За словами експерта, складно прогнозувати, чи буде ця справа буде доведена до суду та яким буде судове рішення.

Експерт пояснив, чому саме зараз з'явилася «чорна бухгалтерія» «регіоналів»Політичний експерт поділився міркуваннями щодо розслідування справи про «чорну бухгалтерію» «Партії регіонів».

«Безумовно, є амбіції, зокрема в Луценка, довести цю справу. Тим більше, що справа «чорної бухгалтерії» може бути своєрідним судом над «Партією регіонів». Це ключ до системного кримінального переслідування «Партії регіонів» як провладної партії, що здійснювала процес політичної корупції в країні», – пояснив він.

Як підкреслив політолог, справа «чорної бухгалтерії» може бути предметом процесу над «Партією регіонів» як складової злочинного режиму, тому, ймовірно, Луценко дуже зацікавлений у тому, щоб цей процес мав місце й НАБУ з ГПУ знайшли докази для обвинувачення партії, яка тримала його у в'язниці.

Відзначимо, що глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що в справі «чорної каси» «Партії регіонів» за 2008-2012 роки буде допитано близько сотні осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: