Експерт пояснив, чому саме зараз з'явилася «чорна бухгалтерія» «регіоналів»

Читать на русском
Гліб Канєвськийполітичний експерт

Суспільство має право отримати 100% інформації за всі роки.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив експерт Центру політичних студій та аналітики «Ейдос» Гліб Канєвський, аналізуючи розкриття та розслідування справи про «чорну бухгалтерію» «Партії регіонів».

«Справа про «чорну бухгалтерію» не буде доведена до завершення, тому що «головному бухгалтеру» «Партії регіонів» дали втекти. Він ніколи не повернеться в Україну», – констатував Канєвський.

Як підкреслив експерт, причина того, що саме зараз з'явилися такі документи, в тому, що всі ці два роки інформація в матеріалах коригувалася, й не виключено, що непотрібна інформація видалялася.

«Чорна бухгалтерія «регіоналів»: політики та експерти прокоментували скандальний документКористувачі соціальних мереж обговорюють опубліковану Сергієм Лещенком так звану «чорну касу» колишньої «Партії регіонів».

Крім того, як припустив він, ймовірно, велося спілкування з героями «чорної каси» для того, щоб або схилити їх на свій бік, або давалися певні доручення використовувати «чорну бухгалтерію» як компромат.

«Саме зараз з'явилася «чорна бухгалтерія» й тому, що деяких персонажів звідти вже прибрали, залишивши тих, хто не впливає на політичну ситуацію в країні й від яких уже нічого не залежить», – підкреслив політичний експерт.

«Це перше завдання для нового генпрокурора, який сам заявив, що готовий до кінця розв'язати справи Майдану та злочини колишнього режиму. Якщо Луценко не вдасться повністю віднайти, оприлюднити бухгалтерію та притягнути до відповідальності її фігурантів, то можна сказати з високою ймовірністю, що й справи проти Майдану не будуть розслідувати», – проаналізував ситуацію Гліб Канєвський.

Додамо, що голова СБУ Василь Грицак заявляє, що не знав про матеріали так званої «чорної бухгалтерії» «Партії регіонів».

Відзначимо, що глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що у справі «чорної каси» «Партії регіонів» за 2008-2012 роки буде допитано близько сотні осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: