Україна в світових рейтингах: зростання чи регрес?

Читать на русском

За останні роки України додала в більшості світових економічних і соціальних рейтингів, проте на рівень задоволеності життям населення всередині країни це не вплинуло. Такого висновку дійшло «Слово і Діло», проаналізувавши світові рейтинги, складені авторитетними міжнародними агентствами та виданнями за підсумками Всесвітнього економічного форуму та окремих досліджень.

Зокрема, найбільшого прогресу з 2015 року Україна досягла в рейтингу свободи слова – плюс 22 позиції, завдяки чому тепер наша країна посідає 107-у сходинку. Щоправда, «сусідами» України в рейтингу є Гвінея та Чорногорія, а от лідером – Фінляндія.

Простіше стало в Україні і з веденням бізнесу – піднявшись на 13 позицій порівняно з минулим роком, ми впевнено наближаємося до топ-50 країн за рейтингом Doing Business. Щоправда, працювати ще є над чим, тому що поки Україна лише на 83-й сходинці.

Покращилися справи й з індексом сприйняття корупції. Тут, за даними дослідників, за два останніх роки Україна просунулася на 12 позицій і тепер ділить 130-е місце ще з п’ятьма країнами (наприклад, із Парагваєм).

Національна гордість країни – Збройні сили, для розвитку яких за останні роки було зроблено чи не найбільше, наразі посідають 25-е місце в світі. Це ж саме місце українській армії віддавали й торік.

А от у рейтингу країн за рівнем щастя населення Україна впала на 12 сходинок і тепер поступається за цим показником навіть Кенії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: