Грицак розповів, що Кремль планував зробити з Одесою

Читать на русском
Навесні-влітку 2014 року російський агресор планував ввести зелених чоловічків із території так званого Придністров'я в Одеську область.
Василь Грицак

Навесні-влітку 2014 року російський агресор планував ввести «зелених чоловічків» із території так званого Придністров'я в Одеську область.

Про це на брифінгу в Одесі заявив глава Служби безпеки України Василь Грицак, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Вилучено багато документів, які свідчать про те, що був також кандидат на управління південною Бессарабією. Планувався захід на Одещину «зелених чоловічків» із території самопроголошеного Придністров'я, а далі – дестабілізація ситуації в Молдові, Румунії та захід до Європи гібридної війни», – заявив глава СБУ.

За його словами, кандидата на управління так званою «Бессарабською народною Республікою» звали Інал Ардзінба й він мав прямий зв'язок із Кремлем. Грицак додав, що в його планах було дестабілізувати Одесу зсередини.

«Перехоплено низку донесень закритими каналами двостороннього зв'язку між Одесою та Москвою. Відомо, що доповідали Ардзінбі та які він давав вказівки. Він має безпосередній стосунок до спроби дестабілізації ситуації в Україні й проходить фігурантом кримінального провадження щодо тих, хто інспірував «БНР», – додав глава СБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: