Канцлер Німеччини назвала умови зняття санкцій з РФ

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що не бачить підстав для скасування санкцій з РФ і уряд Німеччини не змінюватиме курс в питанні санкцій.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель на з'їзді своєї партії ХДС наполягла на тому, що санкції проти Росії можуть бути скасовані тільки після того, як російська сторона виконає мінські домовленості, а Україна відновить контроль над своїм кордоном.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду. «Україна нарешті повинна отримати доступ до своїх кордонів. Якщо це станеться, ми можемо негайно припинити санкції», - повідомила канцлер.

Політичний аналітик Валентин Краснопьоров вважає, що Росія зробила найбільшу помилку - розлютила одну з найсильніших економік Європейського Союзу, а саме Німеччину.

«Позиція Німеччини така, що там вже не бачать повернення РФ в країни «великої вісімки», - констатував аналітик.

Варто відзначити, що кілька тижнів раніше Володимир Путін заявив, що РФ готова вести діалог з ЄС з широкого кола питань, але зустрічної готовності Європи він поки не бачить.

Нагадаємо, що на початку лютого 2016 року Європарламент прийняв резолюцію, в якій йдеться про те, що зняття санкцій з РФ можливе після відновлення контролю України над Кримом і Донбасом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: