Туск запевнив, що санкції проти РФ будуть продовжені

Читать на русском
Голова Євроради Дональд Туск заявив, що політика щодо РФ не зміниться, а санкції будуть продовжені до виконання Мінських домовленостей у повному обсязі.

Голова Європейської Ради Дональд Туск заявив, що політика щодо Російської Федерації не зміниться, а санкції будуть продовжені до виконання Мінських домовленостей у повному обсязі.

Про це він заявив перед самітом лідерів країн «великої сімки» в Японії, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Європейської Ради.

«Два роки тому «велика сімка» продемонструвала єдність з Європою, коли в Україні розгорівся конфлікт. І ми, як і раніше, залишаємося єдиними протягом цього конфлікту», – наголосив Туск.

За його словами, країни G7 вважають, що конфлікт в Україні може бути вирішений відповідно до міжнародного права. Голова Євроради запевнив, що «велика сімка» поважає територіальний суверенітет України.

Євросоюз продовжить санкції проти РосіїЄвропейський союз має намір продовжити санкції проти Росії через невиконання РФ Мінських угод.

«Я хочу чітко заявити, що наша позиція щодо Росії, в тому числі й щодо економічних санкцій, залишиться незмінною доти, доки Мінські домовленості не будуть виконані в повному обсязі. На жаль, набагато менше прогресу в реалізації «Мінська», ніж ми сподівалися рік тому в Ельмау», – зазначив він.

Нагадаємо, вчора, 25 травня, посол України при Раді Європи Дмитро Кулеба заявив, що Євросоюз не пом'якшить санкції проти РФ після звільнення Надії Савченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: