Transparency International допоможе повернути вкрадені Януковичем гроші

Читать на русском
Transparency International також готова допомагати українській владі у впровадженні антикорупційного законодавства.
Голова Transparency International Хосе Угас

У всесвітній мережі Transparency International заявили, що допоможуть владі України повернути кошти, які були виведені режимом Віктора Януковича.

Про це на брифінгу сказав глава Transparency International Хосе Угас, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Ми можемо допомагати в цьому, ми можемо допомагати в контактах з іншими країнами для того, щоб був розслідуваний цей випадок і можна було знайти кошти Януковича», – зазначив Угас.

Він також додав, що Transparency International готова допомагати українській владі щодо впровадження антикорупційного законодавства.

Своєю чергою, виконавчий директор Transparency International Україна Ярослав Юрчишин зазначив, що мережа мотивуватиме національні уряди як в Україні, так і в країнах ЄС максимально ефективно розслідувати справу Віктора Януковича та діячів його режиму.

Як повідомлялося раніше, Україна визнала договір позики на три мільярди доларів США, укладення якого було результатом домовленостей між екс-президентом Януковичем та Російською Федерацією в грудні 2013 року, недійсним і таким, що не підлягає до примусового виконання.

В квітні цього року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що Комісія з контролю за файлами Інтерполу завершила розгляд справ Андрія та Сергія Клюєвих і Едуарда Ставицького.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: