Суд з Росією щодо «боргу Януковича» може затягнутися – Мінфін

Читать на русском
Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що суд із Росією щодо 3 млрд доларів українських облігацій займе 2 роки.

Міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що суд із Росією щодо 3 млрд доларів українських облігацій займе 2 роки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінфіну.

«Можуть бути різні варіанти подій. Якщо процес буде йти до самого завершення, то це може зайняти до двох років», – сказав Данилюк.

Порошенко запровадив безстроковий мораторій на виплату «боргу Януковича»Президент України Петро Порошенко продовжив термін дії тимчасового мораторію на виплату за випущеними в грудні 2013 року та викупленими Фондом національного добробуту РФ єврооблігаціями з періодом обігу два роки.

Він також додав, що Україна клопотала про додатковий час на надання відповіді на звинувачення Росії. «У нас дуже сильна позиція. Я впевнений, що ми правильно використали цей час», – сказав міністр.

За словами глави Мінфіну, лінія захисту будується на тому, що Росія чинила серйозний тиск, щоб Україна відмовилася від Угоди про асоціацію з ЄС, запроваджувала торгові санкції, після цього анексувала Крим, що разом з іншими діями завдало серйозного удару по українській економіці та зменшило можливості залучення фінансування.

Нагадаємо, раніше Україна визнала договір позики на три мільярди доларів США, укладення якого було результатом домовленостей колишнім президентом Януковичем із Російською Федерацією в грудні 2013 року, недійсним і таким, що не підлягає примусовому виконанню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: