За два тижні робота «Київенерго» може бути остаточно паралізована

Читать на русском
Блокування рахунків Київенерго за позовом Нафтогазу України може призвести до зупинки аварійно-експлуатаційних робіт у столиці.

Аварійно-ремонтні роботи та підготовка столиці до опалювального сезону перебувають під загрозою через блокування за позовом «Нвфтогазу» рахунків ПАТ «Київенерго».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу підприємства.

За оцінками компанії, матеріалів, необхідних для ліквідації аварійних ситуацій, вистачить не більш ніж на два тижні.

«ПАТ «Київенерго» вимушене буде зупинити роботи з ліквідації пошкоджень, підготовки теплового та електричного господарства столиці до опалювального сезону після закінчення аварійного запасу матеріалів та запчастин. За оцінкою компанії, їх вистачить у середньому на 2 тижні», – йдеться в повідомленні прес-служби.

Причиною цього є штрафні санкції, накладені судом за позовом «Нафтогазу України» за вже погашену заборгованість за постачання газу в 2014-2015 роках.

Насалик розповів, як скорочуватиме споживання газуІгор Насалик озвучив низку заходів, запланованих Міністерством енергетики та вугілля України, які спрямовані на скорочення споживання природного газу та вугілля.

Як стверджують у столичній компанії теплокомуненерго, результатом цього стала зупинка господарської діяльності, ремонтних робіт, випробовування тепломереж та реалізації програми зі встановлення в місті теплових лічильників.

«Це призвело до повного блокування господарської діяльності «Київенерго», компанія змушена буде припинити реконструкції, капітальні та поточні ремонти тепло- та електромереж, теплоджерел та електричних підстанцій, випробування тепломереж, реалізацію програми зі встановлення будинкових лічильників тепла», – констатують у «Київенерго».

Нагадаємо, про арешт рахунків компанії «Слово і Діло» повідомляло ще 2 червня. Як стверджують у ПАТ, «Нафтогаз України» нарахував йому штраф у розмірі 1,572 млрд грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: