Кличко підозрює «Київенерго» у завищенні тарифів на тепло і гарячу воду

Читать на русском
Мер Києва Віталій Кличко доручив провести незалежний аудит діяльності ПАТ «Київенерго» щодо ціноутворення тарифів на теплопостачання та постачання гарячої води.

Мер Києва Віталій Кличко доручив провести незалежний аудит діяльності ПАТ «Київенерго» щодо ціноутворення тарифів на теплопостачання та постачання гарячої води.

Пошуком незалежного міжнародного аудитора, який і перевірить діяльність «Київенерго», займеться Департамент економіки та інвестицій КМДА, пише «Слово і Діло» з посиланням на сайт мера Києва.

«З введенням нових тарифів на централізоване теплопостачання, водопостачання та водовідведення до КМДА надходить велика кількість скарг. На думку багатьох киян, вартість послуг на тепло і гарячу воду є значно завищеною та економічно не обґрунтованою», – зазначив Кличко.

Мер підкреслив, що столична влада не впливає на формування тарифів на тепло- і водопостачання, їх встановлює НКРЕКП за подачею заявки виконавця послуг, тобто «Київенерго».

Кличко також запевнив, що відстоював і буде відстоювати інтереси столичних жителів, зокрема, у відносинах з постачальниками комунальних послуг. «З метою захисту інтересів киян я ухвалив рішення провести незалежний аудит, щоби ні у кого не виникало питань щодо економічної обґрунтованості тарифів», – заявив міський голова Києва.

За його словами, це має бути незалежний аудит, проведений авторитетними міжнародними компаніями. «Якщо ціна виявиться завищеною, ми будемо тиснути, щоб тарифи були знижені до економічно обґрунтованих», – пообіцяв Кличко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: