Семерак назвав шляхи збільшення видобутку українського газу

Читать на русском
Для збільшення видобутку власного газу Україна впроваджуватиме нові технології та проводитиме розвідку можливих газових родовищ.
Остап Семерак

Для збільшення видобутку власного газу Україна впроваджуватиме нові технології та проводитиме розвідку можливих газових родовищ.

Про це в інтерв'ю «Укрінформу» розповів міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, повідомляє «Слово і Діло».

«На одному з останніх засідань уряду ми розглядали питання формування стратегії збільшення власного видобутку газу. Тут є два шляхи. Перший стосується впровадження нових технологій та інтенсифікації тих методів, які існують. Другий – розвідка, пошук нових родовищ і введення їх у промислову експлуатацію», – заявив міністр.

За його словами, впровадженням нових технологій займаються підприємства, які належать до Міністерства економічного розвитку та торгівлі й Міністерства енергетики та вугільної промисловості. А щодо другого шляху – це повноваження саме Мінекології.

«Інша частина, розвідка та введення в експлуатацію – це зона відповідальності Міністерства екології та природних ресурсів. Для мене дуже важливо, щоб вирішуючи проблему збільшення власного видобутку газу, ми уважно підійшли до вивчення можливих наслідків для природного навколишнього середовища», – зауважив Семерак.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав метою цього уряду перехід на газ власного видобутку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: