Медведчук знову закликає до федералізації України

Читать на русском
Віктор Медведчук оприлюднив звернення, в якому закликав до федералізації України й заявив, що це не має нічого спільного із сепаратизмом.
Віктор Медведчук

Лідер руху «Український вибір» Віктор Медведчук заявив про те, що Україна нібито потребує федералізації, яка, на його думку, не має нічого спільного із сепаратизмом.

Про це він написав у своєму офіційному зверненні, опублікованому на сайті «Українського вибору», передає «Слово і Діло».

«Ми попереджали, попереджаємо й будемо попереджати: щоб забезпечити й гарантувати єдність нашої країни та не допустити її розпаду, необхідний перехід до федеративного устрою. Федералізація та сепаратизм нічого спільного між собою не мають. Федералізація спрямована на забезпечення єдності країни, на те, щоб «зшити» окремі регіони нашої держави, які розривають протиріччя...», – йдеться у зверненні одіозного політика.

Із Нацполіціі звільнили працівника, який возив у машині сепаратистську символікуПрацівник Дарницького районного управління поліції Києва, в машині якого був помічений шеврон бригади «Беркут» 1 АК російсько-терористичних військ, звільнений з органів.

При цьому Медведчук вважає, що його політична сила «зазнає безпрецедентного політичного й силового тиску» з боку радикальних націоналістичних рухів і влади.

«Це і напад «нацтітушок» на акції Руху в низці міст України, і створення парламентського об'єднання, що ставить своїм основним завданням політичне переслідування мене та «Українського вибору», і рішення Печерського райсуду м. Києва про початок досудового розслідування проти мене за надуманими звинуваченнями», – зазначив Медведчук.

Нагадаємо, 22 квітня Печерський районний суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру порушити кримінальне провадження проти Медведчука, якого підозрюють в антидержавній діяльності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: