Садовий хоче оголосити Львів і передмістя зоною екологічного лиха

Читать на русском
Наразі проблема сміття у Львові тимчасово вирішена шляхом його вивезення до інших міст області.
Андрій Садовий

Мер Львова Андрій Садовий звернувся до Петра Порошенка та прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням оголосити Львів та села Малехів і Грибовичі зоною надзвичайної екологічної ситуації в зв'язку з обвалом на звалищі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу міської ради Львова.

«Стоїть питання про безпеку більш ніж сімсоттисячного міста. Ми маємо чіткі плани, як вирішити ситуацію в комплексі, але потрібна допомога з боку держави», – заявив мер Львова.

Садовий наголосив, що існує загроза повторного зсуву на звалищі в селі Грибовичі та, відповідно, загроза забруднення водойм.

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий пообіцяв ліквідувати Грибовицьке сміттєзвалищеСказано 6 вересня 2011 р.Статус обіцянки: Не виконано

«На сьогодні ми зміцнили дамбу й тимчасово стабілізували ситуацію, але потенційна загроза для самого водоймища та навколишніх селищ зберігається», – зазначив він.

Наразі проблема сміття у Львові тимчасово вирішена шляхом його вивезення до інших міст області.

«Слово і Діло» нагадує, що мер Львова обіцяв ліквідувати Грибовицьке сміттєзвалище ще у вересні 2011 року, проте досі не впорався з цим завданням.

Нагадаємо, що в результаті зсуву на сміттєзвалищі в Грибовичах загинуло троє рятувальників.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак оголосив про початок інвентаризації звалищ, що функціонують в Україні.

«Слово і Діло» зафіксувало 309 обіцянок мера Львова, 124 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності політика – 40%. Із повним переліком обіцянок Садового можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: