Як виконують свої обіцянки мери Львова, Рівного, Луцька та Тернополя?

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує порівнювати відповідальність міських голів українських обласних центрів. Герої сьогоднішнього огляду, мери міст заходу України – Львова, Луцька, Рівного та Тернополя – вже не першу каденцію обіймають свої посади. Ми перевіримо, чи зростає з досвідом рівень відповідальності мерів.

Хто з них відповідальніший – Андрій Садовий, Микола Романюк, Володимир Хомко чи Сергій Надал?

Андрій Садовий

На рахунку мера Львова Андрія Садового 308 обіцянок. З них львівський міський голова провалив 85 зобов'язань. Так, він не збільшив премії спортсменам і тренерам, а також не впорався із закупівлею обіцяної кількості книг для міських бібліотек.

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий заявив, що на 2016 рік буде передбачено 1 млн грн на закупівлю книгСказано 10 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Більшість обіцянок Садового (123) все ж мають статус «виконано». Зокрема, в 2016 році у Львові розпочалося будівництво індустріального парку, а також почали роботу 2 ЦНАП. Рівень відповідальності Садового є найнижчим серед представлених в огляді – 40%.

Микола Романюк

Мер Луцька Микола Романюк роздав більше за всіх обіцянок із представлених в огляді міських голів – 357. Із них він провалив 147. Серед них – відкриття інтеграційного центру для дітей та молоді. Також Романюк за 5 років так і не встановив у Луцьку обіцяний пам'ятник Степану Бандері.

Романюк відкриє Інтеграційний центр для дітей та молодіСказано 10 лютого 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Більшість обіцянок (169) Романюк все-таки виконав. Він оснастив освітленням меморіальний комплекс «Вічна слава», а також відкрив у Жидичині обіцяний центр надання адміністративних послуг. Рівень відповідальності Романюка – 47%.

Володимир Хомко

Серед представлених мерів рівненський міський голова Хомко роздав найменшу кількість обіцянок – 154. З них він провалив 47 зобов'язань. Так, він до кінця 2015 року не впорався із закупівлею 10 нових тролейбусів і будівництвом першого веломаршруту.

Проте він виконав майже половину своїх обіцянок – 75. Наприклад, зберіг у Рівному пільговий проїзд, попри відсутність субвенції, а також запровадив мораторій на встановлення нових білбордів. Рівень його відповідальності – 49%.

Сергій Надал

Мер Тернополя Сергій Надал роздав на сьогодні 263 обіцянки. З них йому не вдалося виконати 64. Зокрема, він не впорався з будівництвом безкоштовної підземної парковки на 100 місць на площі Героїв Євромайдану, а також зі встановленням пам'ятника Героям Небесної Сотні на цій же площі.

Однак виконаними на сьогодні є 154 обіцянки Надала. Серед них зобов'язання відремонтувати під'їзні шляхи до Тернопільської міської лікарні №2, а також провести капітальний ремонт спортзалу та даху школи №16. Рівень його відповідальності найвищий серед представлених – 59%.

З огляду на вищесказане, можна відзначити, що в середньому виконаною є кожна друга обіцянка мерів. З огляду на реалії українського суспільства та популізм влади, це ще не найгірший показник.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: