Влада веде Україну до початку закупівель електроенергії в РФ – Плачков

Читать на русском
Руку до цього доклав і Президент Петро Порошенко, який наклав вето на закон, що виключає банкрутство Енергоатому.
Іван Плачков

Блокування рахунків НАЕК «Енергоатом» і дискримінаційна політика щодо групи компаній «ДТЕК» і «Донбасенерго» призведе до того, що Україна змушена буде розпочати імпорт електроенергії з РФ вже з жовтня цього року.

Про це пише в своєму блозі на майданчику видання «Лівий Берег» голова Всеукраїнської енергетичної асамблеї Іван Плачков.

«Ще до початку осені, спочатку несміливо, а потім сміливіше й голосніше з'являться голоси, які будуть переконувати, а згодом вимагати, щоб уникнути віялових відключень і повної катастрофи, необхідно домовлятися й купувати електроенергію в Росії», – пише він.

За його словами, «Енергоатом» (до 60% генерації всього обсягу електрики в Україні – Ред.) Свідомо відданий на розшматування компаніям, які намагаються здерти з компанії борги, походження яких є дуже сумнівним.

«Витрат трохи, але ефект колосальний, а прибуток запаморочливий», – вважає Плачков.

Руку до цього доклав і Президент Петро Порошенко, який наклав вето на закон, що виключає банкрутство «Енергоатому».   «В результаті рахунки «Енергоатома» заблоковані та заарештовані ще з початку року, а виробнича діяльність підприємства, яке в першу чергу має забезпечувати ядерну безпеку, паралізована», – нарікає експерт в області енергетики.

Завищені тарифи ДТЕК принесуть Ахметову щонайменше 10 млрд грн – ГерусМаніпуляції з тарифом на відпуск електроенергії з боку регулятора в особі НКРЕКУ принесуть додатковий дохід ТОВ ДТЕК, яке контролюється Рінатом Ахметовим, в розмірі не менше 10 млрд грн.

Водночас теплова генерація не зможе замінити своїми потужностями виробництво відсутніх обсягів енергії в разі зупинки ядерних блоків.

«Дискримінаційна тарифна політика та штучна затримка розрахунків за електроенергію перед групою компаній «ДТЕК» і «Донбасенерго» призвели до закриття програм реконструкції основного обладнання та скорочення ремонтної програми», – пише Плачков.

В результаті 75% теплових блоків простоюють і виходять із ладу, що виключає їх введення в експлуатацію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: