Експерт про громадську раду при НАБУ: це найкращий варіант серед найгірших

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

До роботи НАБУ найменше претензій порівняно з іншими структурами.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Андрій Дуда, аналізуючи заяву НАБУ про готовність формувати Раду громадського контролю шляхом рейтингового голосування.

«Такий майданчик, як громадська рада, не є зайвою структурою, але інститут громадських рад при органах влади не дуже добре себе зарекомендував і працює не належним чином. З іншого боку, громадська рада – це громадська інституція, її рішення є рекомендаційними, й чим більше буде суб'єктів впливу на ухваленн рішень, тим краще», – розмірковує політолог.

Як зауважив експерт, зважаючи на те, що НАБУ сьогодні в центрі уваги, це позитивний крок для контролю роботи Бюро.

«Єдина проблема для всіх громадських рад – це принципи відбору. Як справедливо відібрати людей? На сьогодні оптимального варіанту такого відбору немає. Гарантій чесності проведення інтернет голосування немає. Це найкращий варіант серед найгірших», – вважає Дуда.

Також, за його словами, НАБУ ще не встигли скомпрометувати.

«В публічному просторі серйозної атаки, яка свідчила б про негативну роботу НАБУ, не було. Ті починання, які є, свідчать про не найгіршу роботу в боротьбі з топ-корупцією», – проаналізував Андрій Дуда.

Нагадаємо, що минулого року директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник пообіцяв, що в Бюро працюватимуть 255 детективів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: