НАБУ може отримати більше повноважень для боротьби з корупцією серед високопосадовців

Читать на русском
Для ефективної боротьби з корупцією серед вищих посадових осіб України необхідно посилити інституційні можливості НАБУ.

Для ефективної боротьби з корупцією серед вищих посадових осіб України необхідно посилити інституційні можливості Національного антикорупційного бюро.

Таку пропозицію висловив у законопроекті №4721 народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Павло Різаненко, пише «Слово і Діло» з посиланням на сайт партії.

На переконання політика, особливо це стосується тих правопорушень, які вчинили особи вищого складу Національної поліції чи військовослужбовці вищого офіцерського складу СБУ.

У НАБУ відзвітували про результати роботи з початку року. ІнфографікаСтаном на 17 травня Національне антикорупційне бюро зареєструвало 151 кримінальне провадження та склало 32 повідомлення про підозру щодо 15 чиновників.

«Законопроектом надається право уповноваженим підрозділам НАБУ на зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж без залучення до виконання відповідних негласних слідчих дій працівників підрозділів органів Національної поліції чи органів безпеки», – пояснив суть закону Різаненко.

Зокрема, пропонується встановити, що зняття інформації з Інтернету чи телефонії покладається, крім уповноважених підрозділів органів Нацполіції та органів безпеки, також на уповноважені підрозділи НАБУ.

На думку автора законопроекту, це сприятиме посиленню інституційних можливостей Бюро в боротьбі з корупцією, що дозволить антикорупційним детективам проводити досудове розслідування з більшою ефективністю в максимально короткі терміни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: