Парубій і Геращенко не переконали Раду зайнятися самореформуванням

Читать на русском
Глава та перший віце-спікер парламенту так і не змогли змусити депутатів ухвалити зміни до регламенту ВР.

Глава українського парламенту Андрій Парубій та віце-спікер Ірина Геращенко синхронно провалили обіцянки про ухвалення депутатами змін до регламенту Верховної Ради України, що включали рекомендації, розроблені європейськими експертами на чолі з Петом Коксом.

Обіцянку Геращенко ухвалити зміни до регламенту Верховної Ради до кінця травня «Слово і Діло» зареєструвало ще 25 квітня. «Уже в травні парламент ухвалить важливі рішення, які стануть змінами до регламенту Верховної Ради», – заявила тоді віце-спікер.

Ірина ГеращенкоНародний депутат України
Геращенко запевнила, що у травні парламент ухвалить зміни до регламенту роботи ВРУСказано 25 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Днем пізніше її колега та безпосередній керівник Андрій Парубій заявив, що питання реформування роботи парламенту буде розглянуто вже наступного пленарного тижня.

В результаті розгляд цього питання затягнувся аж до останнього дня травня, але під час голосування за порядок денний депутати раптом сказали «ні» обіцяним Парубієм і Геращенко реформам.

Як наслідок, жоден із запропонованих законопроектів, що стосуються роботи парламенту, включаючи альтернативні, навіть не був винесений до сесійної зали: за розгляд пакету законопроектів №4696, 4696-1 і 4696-2 проголосували всього 202 нардепи.

Таким чином, у пасиві Ірини Геращенко вже 13 невиконаних обіцянок, у Андрія Парубія – 24. В рейтингу відповідальності депутатів Верховної Ради вони поділяють 58-59 місця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: