У Верховній Раді придумали, як пришвидшити євроінтеграцію

Читать на русском
Парламентський комітет з питань регламенту більшістю голосів підтримав законопроект №2046а‬, згідно якого всі законодавчі акти будуть перевірятися на відповідність до стандартів ЄС.

Парламентський комітет з питань регламенту більшістю голосів підтримав законопроект №2046а‬, згідно якого всі законодавчі акти будуть перевірятися на відповідність до стандартів ЄС.

Про це повідомив перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Остап Семерак, передає «Слово і Діло».

За його словами, дана ініціатива прискорить процес євроінтеграції в Україні та наблизить усі законопроекти до стандартів ЄС.

В ЄС прокоментували ухвалення Верховною Радою «безвізових законів»Голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що він занепокоєний змінами до законопроекту про створення Нацагентства з питань конфіскації майна корупціонерів.

«Найближчим часом документ (законопроект №2046а – Ред.) може бути винесений на перше читання. Суть законопроекту проста: всі законодавчі акти парламенту мають перевірятися на «європейськість». Тобто братимуться директиви ЄС і, відповідно, коригуватитимуться наші законопроекти», – пояснив Семерак.

На його переконання, дана ініціатива зупинить ухвалення законів, які суперечать європейським стандартам, а також дозволить різко підвищити якість ухвалених ВРУ законів і сприятиме імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС.

«Адже парламент не перероблятиме старі, й часом дуже некоректні закони, а відразу орієнтуватиметься на кращі європейські зразки. До речі, ця робота вже почалася в комітеті з питань європейської інтеграції на рівні експертної групи, яка вже моніторить законопроекти та оприлюднює свою експертну думку», – наголосив перший заступник голови комітету ВРУ з питань євроінтеграції.

Крім того, Остап Семерак зазначив, що подібні законопроекти були ухвалені й діють у країнах Балтії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: