Експерт про новий штурм в АТО: проблема не в силі Путіна, а в слабкості української влади

Читать на русском
Ігор Лосєввійськовий експерт

Причина можливого нового витка ескалації на Донбасі не в Путіні, а в нездатності української влади забезпечити оборону країни.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий історик, експерт з військових питань Ігор Лосєв, аналізуючи інформацію штабу АТО про те, що ситуація в зоні конфлікту загострюється.

«За два роки такого стану можна було вже створити армію, яка успішно відбивала би будь-які атаки російського агресора. Для цього потрібно було провести радикальні та фундаментальні реформи в Міноборони, Генштабі, командуванні Збройних сил, перевести економіку країни на воєнні ринки, а не залишити все на злодійсько-олігархічному рівні», – розмірковує експерт.

За його словами, коли РФ в 2008 році напала на Грузію з її 4 млн населенням й територією вдесятеро меншою, ніж в України, вона зосередила там 80 тисяч військових. Зараз нас лякають, що проти України Росія ввела 50 тисяч військових.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє повернути Донбас протягом рокуСказано 10 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Проблема не в силі Путіна, а в слабкості української влади», – наголосив він.

На його переконання, проблема в тому, що ми завжди розраховуємо на когось або на щось, але не санкції чи Захід можуть врятувати ситуацію, а власна обороноздатність, якої в нас немає.

«Якщо РФ бачитиме, що влада в Україні на потрібному для них рівні слабкості, вони підуть у наступ, незважаючи на санкції, позицію Заходу та будь-що інше», – проаналізував ситуацію Ігор Лосєв.

Додамо, що в березні нинішнього року Президент України Петро Порошенко пообіцяв протягом одного року повернути Донбас мирним шляхом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: