Савченко спробують вивести з фракції «Батьківщина» — експерт

Читать на русском
Політолог поділився міркуваннями відносно ролі Надії Савченко в українській політиці та розповів, чого потрібно остерігатися Савченко.

У п'ятницю, українська героїня Надія Савченко на прес-конференції чітко дала зрозуміти, що на місце лідера в партії «Батьківщина» не претендує і в той же час заявила, що якщо українці захочуть, то вона готова стати президентом країни.

Директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, передбачає, що Савченко використовуватимуть як зброю в політичних конфліктах, передає «Слово і Діло».

«Надії Савченко необхідно усвідомити, що її хочуть використовувати як знаряддя в політичних конфліктах, інакше вона ризикує програти», - вважає Фесенко.

За словами експерта, незабаром увага багатьох політиків буде прикута до Надії Савченко.

Українській владі неможливо нав'язати власну волю, навіть якщо ти Надія Савченко – експертПолітолог поділився міркуваннями з приводу прес-конференції Надії Савченко та політичних перспектив української льотчиці.

«Політики будуть боротися «за партійну приватизацію» народного депутата від партії «Батьківщина». Савченко напевно спробують вивести з фракції, або запропонують стати символом якогось нового войовничо-патріотичного руху», - припускає політолог.

Однак, на його погляд, поки зовсім невідомо, чи є у українки лідерські якості й Савченко можуть спробувати використовувати проти Порошенка та Тимошенко.

«Ситуація, що склалася є випробуванням для Надії, так як стати знаряддям для задоволення партійних і особистих інтересів дуже просто. Незалежно від того, хто буде використовувати Савченко, вона вийде стороною, що програла. Їй потрібно уникати конфліктів і спробувати не стати рядовим політиком, які потопають в конфліктах і втратили свій моральний авторитет», - проаналізував Володимир Фесенко.

Додамо, що адвокат Надії Савченко Марк Фейгін вважає, що політика змусить її бути не такою різкою і йти на компроміси.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: