Як росіянам пояснюватимуть обмін Савченко на ГРУшників – ЗМІ

Читать на русском
Політологи вважають, що основне завдання Кремля зараз – додати людський елемент до справи звільнення людей. Ще одним варіантом може стати акцент на прояві гуманізму з боку керівництва РФ.

Владі РФ доведеться дати пояснення, чому вона вирішила обміняти Надію Савченко на російських спецпризначенців Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва.

Таку думку висловили російські політологи, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт телеканалу «Дождь».

«Росіянам доведеться пояснити, чому Росія віддала Україні льотчицю Надію Савченко, яку засудили на 22 роки за звинуваченням у причетності до вбивства журналістів ВДТРК», – вважає заступник директора Центру політичних технологій Олексій Макаркін.

Пояснити видачу Савченко потрібно буде на тлі контрасту звинувачень проти неї та відповідного «накачування» суспільства, а також слабкого висвітлення справи проти Александрова та Єрофеєва в російських ЗМІ.

«Основним завданням державних ЗМІ зараз є уникнення контрасту між її становищем як народної героїні та напівзабутим, напівзанедбаним статусом наших громадян, які були засуджені в Україні», – вважає політолог Катерина Шульман.

Політологи вважають, що основне завдання Кремля зараз – додати «людський елемент» до цієї справи. «Потрібні родичі та демонстрація того, що їх хоч і не зустріли урочисто (Александрова та Єрофеєва – Ред.), як Савченко, але привезли не таємно, не соромлячись, що батьківщина їх вітає», – вважає Шульман.

Ще одним варіантом може стати акцент на прояві гуманізму з боку керівництва РФ.

«Єдиний спосіб «продати» обмін на телебаченні – показувати двох людей, їхні сім'ї, радість від повернення, показувати, що ми зробили це заради них, заради того, щоб вони повернулися на батьківщину й не сиділи в українській в'язниці», – підкреслив Макаркін.

Звільнення Савченко наближає дострокові вибори в країні – експертПолітолог поділився міркуваннями щодо того, як зміниться український парламент із приходом до політики Надії Савченко.

Вчора стало відомо, що Надію Савченко обміняли на засуджених в Україні Александрова та Єрофеєва, а в районі 15:00 за київським часом вона прибула до аеропорту «Бориспіль».

Після офіційної церемонії зустрічі Савченко в Адмііністраціі Президента України Петро Порошенко заявив, що очікує прогресу в звільненні Юрія Солошенка, Геннадія Афанасьєва та інших українських в'язнів протягом трьох-чотирьох тижнів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: