Експерт пояснив, чому РФ не змогла вибити зняття санкцій, незважаючи на обмін Савченко

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

В питанні продовження санкцій насправді йде консолідована гра.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Володимир Цибулько, аналізуючи інформацію про те, що лідери країн «великої сімки» зберегли санкції проти Росії до виконання всіх зобов'язань.

«З одного боку, Європейський Союз, попри окрему позицію деяких країн, має консолідовану позицію щодо територіальної цілісності України. Крім того, «велика сімка» дотримується цієї ж позиції. Важливим є й те, що США незалежно від зміни керівництва продовжать політику санкцій», – розмірковує Цибулько.

За його словами, позиція Росії мало кого цікавить, тим більше, що звільнення Савченко Захід не вважає поступками з боку Кремля.

Експерт розповів, кого так розлютив Путін, що ЄС готовий продовжити санкції проти РФПолітичний аналітик проаналізував заяву президента РФ про необхідність приступити до створення на великому просторі від Атлантики до Тихого океану зони економічного та гуманітарного співробітництва.

«В Євросоюзі фактор звільнення Савченко найбільшими лобістами Росії міг бути сприйнятий лише як готовність до подальших переговорів, але не до поступок», – наголосив експерт.

На його переконання, позиція ЄС дуже чітка – територіальна цілісність України.

«Навіть те, що питання Донбасу та Криму відокремлені й першочерговою для ЄС є ситуація на Донбасі, не дає підстав для зняття санкцій», – проаналізував Володимир Цибулько.

Нагадаємо, голова Європейської Ради Дональд Туск заявив про те, що на саміті влітку буде ухвалено аналогічне рішення й позиція ЄС залишиться незмінною.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: