Експерт пояснив, чому Банкова побоюється Савченко

Читать на русском
Валентин Войтковполітолог

Говорити про появу нового суб'єкта в українській політиці поки рано, хоча, безумовно, Савченко може виявитися здатним учнем та показати результат.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Валентин Войтків, аналізуючи політичнуи перспективи Надії Савченко.

«Якщо говорити про Тимошенко та «Батьківщину», то зрозуміло, що Савченко була фактично використана. «Батьківщина» – це партія лідерського типу. Її лідерка не збирається нікому поступатися місцем. Тим паче, вирощувати собі якогось конкурента», – міркує Войтків.

Тому, як припустив експерт, не виключено, що Тимошенко зацікавлена в тому, щоб Надія Савченко загубилася вже найближчим часом.

«Якщо Савченко не піддаватиметься маніпуляціям, то така людина не потрібна Тимошенко. Там є жорстка позиція, а Тимошенко дуже ревно ставиться до будь-яких спроб вивести її з гри», – пояснює він.

Також, як зазначив політолог, Банкова, можливо, навіть побоюється Савченко, оскільки ніхто не знає, чого від неї чекати.

«Була низка причин, через які вона поводилася, так як поводилася. Порошенко тоді не міг просто нічого не робити, щоб не витягнути її з в'язниці. Але зараз він розуміє, що Савченко – людина вкрай прямолінійна. Банкова вже точно не допомагатиме їй стати політиком. Зараз Савченко будуть просто максимально використовувати», – проаналізував Валентин Войтків.

Додамо, що сама Надія Савченко, виступаючи на прес-конференції, заявила, що не претендує на місце Юлії Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: